In volgende gevallen is er dringende medische hulp nodig.
Persen op de blaas zonder resultaat meestal met bloed. Penis of vagina kan verstopt zitten door blaasstenen en dan vooral bij mannelijke dieren zelden bij vrouwelijke dieren. Bij te late behandeling is er kans op blijvend nierfalen, springen van de blaas met de dood tot gevolg
Oververhitting bijvoorbeeld na een verblijf in de auto in de zon.
Zo snel mogelijk naar een koele plaats brengen, zo mogelijk afkoelen met water.
Voortdurende toevallen(epilepsie)Huisdier is niet aanspreekbaar, open ogen met wijde pupillen, stijve of trillende spieren, speekselen, urineverlies. De toeval wordt direct gevolgd door een nieuwe. Bij erge gevallen stuipen en fietsbewegingen
Omvat het schoonmaken, aanpassen, opvullen, verwijderen of repareren van de tanden van je hond en alle andere aspecten van de mondhygiënische zorg. Dit wordt uitgevoerd door onze dierenarts met gespecialiseerde apparatuur.
Controleer de tanden van uw huisdier als je één van de volgende problemen ondervindt:
Laat de tanden van uw huisdier tenminste eenmaal per jaar reinigen.
Uw huisdier heeft aangepaste voeding nodig?
Er zijn veel gevallen waarbij een huisdier aangepaste voeding kan nodig hebben:
Voordelen Sterilisatie
Wanneer steriliseren?
Sterilisatie wordt aangeraden vanaf 6 maand (dus best voor de eerste loopsheid!).
Hoe gaat het in zijn werk?
Wanneer castreren?
Bij de kat: bij sproeien in huis
Bij de hond: indien men agressief gedrag vermoedt op latere leeftijd(let op eventueel haarverkleuring)
Hoe gaat het in zijn werk?
Check-list voor op reis:
Paspoort: Europees dierenpaspoort is verplicht voor honden, katten en fretten die de grens overgaan! Voor een hond met stamboom is het verstandig stamboompapieren mee te nemen. Zeker wanneer er mogelijke verwarring zou kunnen ontstaan met in het buitenland “gevaarlijke” en verboden hondenrassen.
Rabiësvaccinatie Verplicht voor honden, katten en fretten die de grens overgaan!
Chippen Verplicht voor honden, katten en fretten die de grens overgaan!
Aanvullende eisen: Sommige landen hebben aanvullende eisen met betrekking tot invoer van huisdieren. Hebt u deze gecheckt? Op de site staan per land alle eisen vermeld. Neem alle officiële documentatie mee.
Teken, hartworm en zandvliegen: Afhankelijk van het gebied waar u naar toe gaat is het verstandig te beschermen tegen hartwormen, teken en zandvliegjes die ernstige ziekten kunnen overbrengen. Wij adviseren u graag over de beste middelen of combinatie van middelen voor uw huisdier.
Medicijnen: Heeft u voldoende medicatie bij zich om de vakantie mee door te komen? Reisziektetabletten voor honden Wanneer uw huisdier braakt tijdens autoritten is de kans groot dat hij/zij last heeft van reisziekte. U kunt hiertegen tabletten verkrijgen bij uw dierenarts.
Pijnstillers Altijd handig voor het geval dat, dit hoort eigenlijk in elk EHBO koffertje thuis.
Telefoonnummers: Zet het telefoonnummer van uw dierenarts in uw telefoon wanneer dat nog niet het geval is. Mocht u met uw huisdier bij een dierenarts in het buitenland terecht komen, kan het gemakkelijker communiceren wanneer wij deze dierenarts te woord staan.
Drinkbak voor onderweg.
Halsband/riem/muilkorf: In sommige gebieden/landen moeten honden verplicht aangelijnd en/of gemuilkorfd. Meestal weet de lokale toeristeninformatie hier alles van. Maak aan de halsband een kokertje met de adresgegevens van de vakantiebestemming
Foto van huisdier: Neem een foto van uw huisdier mee, voor het geval dat u uw huisdier kwijtraakt op bestemming.
Consultaties op afspraak, elke dag 24h/7d ook op zon- en feesdagen. Huisbezoek mogelijk.
Ruime Parking Aanwezig
© Copyright. All Rights Reserved.